Търсене в този блог

събота, 19 ноември 2011 г.

Disturbed се разпадат за неопределен период от време

Мултиплатинената американска хард рок банда Disturbed обяви, че преустановява всякаква активност за неопределен период от време. Като причина за това решение фронтменът на бандата, Дейвид Дрейман (David Draiman), посочва "вътрешни противоречия", които не могат да бъдат преодолени по друг начин.
Той не изключва възможността групата, която има пет студийни албумa, четири от които дебютираха под No.1 в САЩ, никога повече да не се събере и настоящото турне на Disturbed в подкрепа на петия им запис, Asylum, да остане последното в кариерата им. В края на миналата година Дрейман бе диагностициран със "сериозно увредено състояние на гърлото", което доведе до анулирането на американския етап от турнето на групата.
Скоро след това обаче музикантите обявиха, че ще вземат участие в Music as a Weapon V като ко-хедлайнери на Korn. През януари т. г. групата потвърди, че ще участва в стартиралия на 9 юли Mayhem Festival, заедно с Godsmack и Megadeth. Фестивалът ще приключи на 14 август, след което, в края на същия месец, Disturbed ще реализират мини турне в Южна Америка.
През март т. г. групата достигна до полуфиналите на турнира MTV Musical March Madness, отпадайки от победителите в надпреварата – Green Day. С над 13 млн. продадени копия от албумите си в световен мащаб, Disturbed са сочени за една от най-успешните в комерсиално отношение групи на метъл сцената през последните години

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Споделете и вашето мнение - то е важно за нас!

Последователи